Custom Search

domingo, 4 de septiembre de 2011

De Verenigde Staten een campagne gestart om de erkenning van de Palestijnse staat te voorkomen dat bij de VN


Verenigde Staten is het voeren van een campagne om de Palestijnen ertoe te brengen de zoektocht naar erkenning als onafhankelijke staat af te breken voordat de Algemene Vergadering van de Organisatie van de Verenigde Naties (VN) om mogelijke diplomatieke spanningen met Israël te voorkomen, zoals blijkt uit The New York Times .

De Amerikaanse media berichten dat de Barack Obama "heeft een voorstel voor hernieuwde vredesonderhandelingen tussen Israëli's en Palestijnen verspreid, om de Palestijnse president Mahmoud Abbas te halen om het plan om erkenning te zoeken bij de Algemene Vergadering te verlaten de VN, die 20 september begint in New York. "

Volgens de Amerikaanse informatieve recensies, hebben Obama woordvoerders geavanceerde op elk verzoek om de Palestijnen aan te brengen in de Veiligheidsraad van de VN over deze kwestie veto. Werd gemeld dat het Witte Huis wil "vermijden campagne voor het vetorecht, zou het laten alleen de Verenigde Staten in zijn poging."

The New York Times zegt op haar website, onder verwijzing naar hooggeplaatste Amerikaanse regering en buitenlandse diplomaten, dit alles onder voorwaarde van anonimiteit, is het misschien al te laat voor een inspanning van Washington.

Belangrijke media in dit land merkte op dat het Witte Huis voldoende steun ontbreekt om te neutraliseren het doel van Abbas, die het mogelijk maken de Palestijnen te nemen aan alle VN-agentschappen en aan Israël aanklagen voor het Internationaal Strafhof.

Van haar kant heeft de Palestijnse Nationale Autoriteit (PNA) beschreven als "onaanvaardbaar een Frans voorstel voor een eventuele Palestijnse staat blijft de status van waarnemer bij de VN, aan te dringen op een volledig lidmaatschap te vorderen."

Vorige week de minister van Buitenlandse Zaken van de Palestijnse Autoriteit, Riad Al-Malki, verwierp een voorstel gedaan in Parijs door de Franse premier Francois Fillon, aan de toekomstige Palestijnse entiteit wordt verondersteld dat dezelfde conditie houdt het Vaticaan.

Al-Maliki benadrukte dat het idee van de regering Gallo "onaanvaardbaar is, want als de Palestijnen willen de status van waarnemer hebben als het Vaticaan zou hebben opgewaardeerd op elk moment."

Op zaterdag de Oostenrijkse minister van Buitenlandse Zaken, Michael SPINDELEGGER voorgesteld dat de Europese Unie (EU) haar eigen VN-resolutie over de erkenning van een Palestijnse staat te ontwikkelen, toe te voegen dat alleen een "optie"

Vergadering van de VN opent op 13 september in New York en de Palestijnen, tegen de impasse in de gesprekken met Israël zijn, heeft vandaag aangekondigd dat de voorbereiding van een dergelijk verzoek.

Als de Palestijnen hoop om de steun van 150 van de 193 VN-lidstaten hebben de VS dreigde veto in de Veiligheidsraad over dit verzoek.

De EU, die is de eerste economische partner van Israël en marktleider op het gebied van de hulp aan de Palestijnen vrezen van een splitsing binnen het op de kwestie van de erkenning van de staat, zodat de ministers besloten om "geen openbare functie voor de Palestijnse project wordt losgelaten. "

In de afgelopen dagen, Berlijn en Rome kritiek op de Palestijnse bestuur als moeders gesteund. Londen en Parijs hielden hun opties open. 

0 comentarios: